ΜΑΥΡΗ ΜΑΥΡΙΛΑ ΠΛΑΚΩΣΕ...

Δεν πρόκειται για άλλη μια ψυχανάλυση φασιστών, γιατί δηλαδή διαμορφώθηκε σε φασίστα ένα παιδί σαν όλα τα άλλα. 

Όποιος θέλει ψάχνει στο διαδίκτυο, άπειρες μελέτες που καταλήγουν στο τραγικό θέμα των επιρροών της οικογένειας και της αγραμματοσύνης (κυρίως της εξωσχολικής).

Το θέμα είναι τι κάνουμε με το θέμα αυτό. 
Πώς αντιμετωπίζεις ανθρώπους που γυμνάζονται και κάνουν μπράτσα όχι για αγάπη προς την άθληση, αλλά για να επιβάλλουν την γνώμη τους με την βία. 

Με τον ίδιο τρόπο διαβάζουν. 
Όχι για να μάθουν, αλλά, για να πείσουν τον εαυτό τους και άλλους αγράμματους και ευάλωτους, πως οι απόψεις τους είναι σωστές.

Μιλάς με τέτοιους ανθρώπους; 
Δεν μιλάς. 
Συνδιαλέγεσαι; 
Ίσως και χωρίς να το ξέρεις ή και χωρίς να το θες γιατί ο καθένας μπορεί να είναι φασίστας σε οποιονδήποτε χώρο. Και δεν έχει ταμπελάκι πάνω του που να το δηλώνει. 

Αν και ακόμη και αν υπήρχε η δυνατότητα να φοράνε δηλωτικό ταμπελάκι, δεν θα το έκαναν κατά μόνας παρά μόνον σε παρέες που τους διασφαλίζουν ασφάλεια.



Το κακό με τον φασίστα είναι ότι γεννάει φασίστες, τους διαμορφώνει μέσα στο σπίτι του.

Η ευρώπη, ουσιαστικά, φλέγεται από τον φασισμό αυτή την στιγμή. 
Αναμενόμενο. 
Η ευρώπη τον γέννησε, τον έθρεψε, "κράτησε ζωντανή την σκύλα που γέννησε το τέρας", για να κλέψω τσιτάτο από τον Μπρέχτ, η Ευρώπη τον ξαναστήνει στον θρόνο του. 

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 27/9/17-13:00:
φρέσκια η είδηση για να μην πει κανείς ότι πρόκειται για ιδεοληψίες:

Στρατιωτικός νόμος στην Καταλονία: Άγριο ξύλο και συγκρούσεις-Ειδικές δυνάμεις σε θέσεις μάχης


Βαθαίνει το ρήγμα ανάμεσα στην Μαδρίτη και στην Καταλονία καθώς ο Ραχόι αποφάσισε να στείλει επιπλέον 4.000 πάνοπλους αστυνομικούς οι οποίοι θα ενωθούν με άλλους 5.000 που ήδη βρίσκονται εκεί. Στην ουσία η Μαδρίτη ανέλαβε ουσιαστικά τη διοίκηση της περιοχής καθώς η Καταλονία έχει την δική της αστυνομία που όπως όλα δείχνουν δεν εμπιστεύεται. Σε ετοιμότητα βρίσκονται επίσης και οι ειδικές δυνάμεις του Στρατού να συνδράμουν. 
Στην ουσία μιλάμε πλέον για στρατιωτικό νόμο. Και όλα αυτά σε χώρα της ΕΕ.

Το πρώτο βίντεο με άρματα μάχης να μετακινούνται στην Καταλονία ήρθε στη δημοσιότητα και σόκαρε ακόμη και τους Ισπανούς που δεν το πίστευαν.

Στους δρόμους πέφτει άγριο ξύλο και έχει ήδη ξεκινήσει ένας άτυπος εμφύλιος. Oι Ισπανοί επιτίθενται στους Καταλανούς.

Στην Καταλονία μετακινούνται αυτούσιες «μηχανοκίνητες μονάδες» μάχης και άρματα μάχης ενώ αναπτύχθηκε ειδική μονάδα η οποία είναι ειδική στον αστικό πόλεμο.

Οπως είχαμε ήδη πει, ο υπουργός Άμυνας της Ισπανίας προειδοποίησε ότι ο στρατός είναι πανέτοιμος και μπορεί να παρέμβει εφόσον η «Καταλονία παραβιάσει τους κανόνες».

Σε μια εκπληκτική κίνηση μιας υποτιθέμενης δημοκρατίας, σύμφωνα με το CNA, ο ισπανός υπουργός Άμυνας Pedro Morenés, διαβεβαίωσε ότι ο στρατός δεν θα ενεργήσει στην Καταλονία όσο «όλοι εκπληρώνουν το καθήκον τους» στέλνοντας όμως μήνυμα τι θα συμβεί σε διαφορετική περίπτωση.

«Αποστολή τους θα είναι η επιτήρηση των δημόσιων χώρων και η διατήρηση της τάξης και θα δράσουν σε περίπτωση που διεξαχθεί το παράνομο δημοψήφισμα», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζεμόντ δήλωσε ότι θα προχωρήσει με το δημοψήφισμα, αψηφώντας την απαγόρευση του δικαστηρίου, ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν για δεύτερη μέρα στους δρόμους της Βαρκελόνης απαιτώντας να τους δοθεί το δικαίωμα να ψηφίσουν.

Όλο το ρεπορτάζ πατώντας εδώ.


Γιατί, ας μην κρυβόμαστε, θέλει η αποτέτοια να κρυφτεί και η χαρά της δεν την αφήνει, η Ευρωπαίοι ηγέτες μόνον που δεν τόχουν κραυγάσει, οι πράξεις τους όμως το δείχνουν σαφέστατα: 
αρκετά με την δημοκρατία ή έστω με τον κοινοβουλευτισμό, αρκετά και με τα δικαιώματα οποιουδήποτε είδους. Αυτό που εξυπηρετεί πλέον είναι ο φασισμός.

Για δείτε το πινακάκι προσεκτικά. 
Όπου υπήρχαν μικρές εστίες φασισμού τροφοδοτήθηκαν, κανακεύτηκαν, προστατεύτηκαν με στόχο δεκαετίας. 
Σε δέκα, άντε σε είκοσι το πολύ χρόνια να έχουν επικρατήσει τα φασιστικά κόμματα στα κοινοβούλια της Ευρώπης αναίμακτα.

Η ντόπια δεξιά το έχει πάρει το μήνυμα. 
Ο τηλεπωλητής τσιρίδας Άδωνις δεν παραμένει τυχαία στο χαράκωμα που είναι, πράγμα που το ξέρει και ο ίδιος, ότι βρίσκεται εκεί με προοπτική δεκαετίας όταν σε όλη την Ευρώπη ο φασισμός θα έχει ανέβει αρκετά. 

Αν σήμερα ο Κούλης παίρνει ένα 30% στην πρόθεση ψήφου, αυτό σημαίνει ή ότι η μνήμη μας είναι πολύ κοντή ή ότι αδημονούμε να εκταμιεύσουμε τις πιθανότητες ρουσφετιών όπως έχουμε μάθει εδώ και χρόνια

Άρα, γιατί όχι και φασισμός αν είναι να μας κάνει τα χατήρια;

Τυχαία βγαίνει ο γιός του αποστάτη και πετάει το ένα απόφθεγμα μετά το άλλο; 
Αντιθέτως. 
Ανοίγει τα χαρτιά του στους νοσταλγούς της χούντας που θα μας σώσει. 

"Όχι, δεν είμαστε όλοι ίσοι." 
"Ναι, οι διαπλεκόμενοί μας θα έχουν προνόμια". 

Με έμμεσο μήνυμα:
Φρόντισε λοιπόν να είσαι κοντά τους αν όχι ένας από αυτούς. 

Απλό, σαφές, κυνικό, όπως θέλετε πείτε το. 

Θα ξεκινήσουμε σιγά σιγά κοινοποιώντας τέτοιες απόψεις και όταν θα έρθει η ώρα μας να φορέσουμε το στέμμα, ο φασισμός θα έχει περάσει κάτω από τη μύτη σας και θάχετε γίνει όμοιοί μας χωρίς να το καταλάβετε.

Δεν λέει βλακείες λοιπόν το μητσοτακοπαίδι, έχουν πρόγραμμα αυτοί που το βάζουν και τα λέει, του γράφουν με κάθε λεπτομέρεια το τι, το πότε και το πού. 
Και κείνο πάει και τα λέει για να μην χαθεί η έδρα, τουλάχιστον.

Στο μεταξύ η ευρώπη θα κοροϊδεύει τον εαυτό της ωρυόμενη για το τέρας του φασισμού.

Και θα βρεθούμε εμείς οι ίδιοι κάποια στιγμή και θα κάψουμε βιβλία, θα καταδώσουμε γείτονες, θα ρουφιανέψουμε φίλους, θα κάνουμε πως δεν ξέρουμε τίποτε για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, θα τραγουδήσουμε τον ύμνο του καθεστώτος σε μαζικές γιορτές, θα κρεμάσουμε στον τοίχο το κάδρο με τον ηγέτη. 

Θα τα κάνουμε όλα αυτά πνιγμένοι σε μια σύγχυση σωστού-λάθους-επιβεβλημένου-πρωτοβουλίας, θα μεγαλώνουμε τα παιδιά μας με τον ίδιο τρόπο, στενοκέφαλα, δειλά, άβουλα, κακομοιριασμένα στην ψυχή, δουλοπρεπή, τρομαγμένα, σάπια μέσα τους. 

Όχι λέτε; Για ξαναδείτε το σχηματάκι της ευρώπης. 

Η έρευνα συμπεριλαμβάνει όλες τις ηλικιακές ομάδες, που σημαίνει και τους δεκαοκτάχρονους. 

Που οι σημερινοί δεκαοκτάχρονοι γεννήθηκαν μόλις το 1999 λίγο πριν γυρίσει ο αιώνας. 
Και δεν έχουν μνήμες πολέμου, ολοκαυτώματος, εγκλημάτων πολέμου. Και που διαμορφώθηκαν έτσι τα τελευταία χρόνια όταν τα ποσοστά του φασισμού στην ευρώπη ήταν σαφώς χαμηλότερα. 
Μέχρι την στιγμή που και αυτά τα βλαστάρια είπαν την γνώμη τους. 

Κλείνω με το κεφάλι σκυφτό, σημειώνοντας το επτά τοις εκατό ναζιστών (με ιδεολογία για την ανωτερότητα της αρείας φυλής δηλαδή, και όχι μιας "απλής" διάθεσης επιβολής της άποψης με βία) στην Ελλάδα, μιας και εδώ σε εμάς η οργάνωση που τους εκπροσωπεί είναι δηλωμένα ναζιστική

Στις άλλες χώρες δεν ξέρουμε τα ποσοστά ναζιστών μέσα στους κύκλους των φασιστών. Νάναι καλά τα ανδρείκελα τύπου Ερντογάν που φροντίζουν να ανεβάζουν αυτά τα ποσοστά. 

Ευτυχείτε! 

Αλήθεια, το SURVIVOR τί ώρα ξεκινάει;;;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΓΕΜΑΤΟ ΒΛΑΚΕΣ...

ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ...

Άγιος Πέτρος και Χαλακιά