Κυριακή, 11 Ιουλίου 2010

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ...

Σε λίγο καιρό θάρθουν όλοι, σχεδόν όλοι, μερικοί, κάποιοι απ΄όλους, αρκετοί, καμπόσοι, όσοι περιμέναμε, όσοι είχαμε ξεχάσει, όσοι θέλαν ή δεν θέλαν.

Το νησί θάχει κόσμο για δύο μήνες, θα προσποιηθεί πως είναι όπως παληά, μια υγιής, αυτάρκης οικονομία, μια απέριττη κοινωνία, μία ΝΗΣΟΣ στην μέση του αρχιπελάγους, φωτεινή, ιδιαίτερη, μοναδική.

Μετά, θα  γυρίσουν όλοι στα αφύσικα τσιμεντένια συρταράκια τους και το νησί θα κυτταχτεί και θα διαπιστώσει πως αυτοί που πέρασαν δεν πήραν τίποτε στην καρδιά τους, απλώς, πέρασαν άλλο ένα καλοκαίρι σε ένα από τα Κυκλαδονήσια.

Σωροί megabytes σε usb-sticks και SDcards, σε jpg, TIF, PNG, GIF και κάθε υπαρκτό format αποθήκευσης και ερμηνείας της πραγματικότητας, που θα πέσουν στην συνέχεια στα χέρια του PHOTOSHOP για να σουλουπωθούν κατά το δοκούν, αναλόγως των αναμνήσεων που επιθυμεί ο ιδιοκτήτης, έτσι ώστε χρόνια μετά, θάχει μείνει μόνον η περιγραφή του φίλτρου και του εφέ που χρησιμοποιήθηκε, ενώ το βίωμα θα είναι ασαφές, όλα τα νησιά θα έχουν γίνει ένα, το παληό και το νέο θα φτιάχνεται και θα χαλάει ανάλογα με τα κέφια μας.

Χιλιάδες φωτογραφίες για να ξορκίσουμε την αδυναμία να επικοινωνήσουμε με τους ντόπιους και να κοινωνήσουμε τον τόπο.
Ζωή μέσα από εικόνες, απουσία συνείδησης, ένα laptop στα γόνατα να μασκάρει τον χρόνο που περνάει και περιμένει να γελάσει σαρκαστικά στο τέλος του δρόμου.

1 σχόλιο:

Οδυσσέας είπε...

Μα, καλά, δεν το πιστεύω.
Ποιός είσαι βρε Όφιε, μένουμε στον ίδιο τόπο και επικοινωνούμε από τους ποδηλάτες;
Μα, έπρεπε να το φαντστώ "Όφιος", αλλά υπέθεσα μόνο το δάγκωμα.
Ο Ριχάρδος είμαι, αν και μπορεί να με δείς ως Οδυσσέα, εξαρτάται τι θα σου δείξει ο blogger.
Μα χαίρομαι εξαιρετικά, γιατί από καιρό σε διαβάζω και αντιλαμβάνομαι πως έχουμε κοινό τόπο διαμονής.
Φοβερό το άρθρο σου για την θερινή Τήνο και τις αφίξεις των "Άλλων".
Είναι ένα ζήτημα που με πονά, ακόμη περισσότερο λόγω και κάποιων βιωμάτων, εδώ, αλλά στην παλιά διαφορετική Τήνο.
Αν θες μπορούμε να επικοινωνήσουμε και να βρεθούμε.
Χαιρετώ.