ΩΡΑΙΟΤΑΤΕΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ !

Τι έγινε ρε σεις; Σας ανοίξαν τα κεφάλια; 

Ποιος σας είπε να πάτε να τα βάζετε κάτω από τα ρόπαλα των ΜΑΤ; 

Πέτρα ψαλίδι χαρτί. Η πέτρα κερδάει πάντα! Νικάει ΚΑΙ το χαρτί και πείτε σεις ό,τι θέλετε. Λιώνει το χαρτί, η πέτρα μένει, αιώνιο πράγμα οι πέτρες.

Όπου πέτρα, εσείς λογαριάστε τα άκαμπτα πράγματα, τα ανελαστικά: τα τάνκς, τις μπουλντόζες, τους γερανούς, τις σκουριασμένες ιδέες, τις ιδέες που μολύνθηκαν από ιδιοτέλεια, την αδιαφορία για την θέληση του λαού.


Δείρανε τα ΜΑΤ; 

Και τα σώματα ασφαλείας (έξω η πυροσβεστική) μπλοκάρανε τους δρόμους; 


Και τι θα γίνει δηλαδή, μόνο κλήσεις στα διπλοπαρκαρισμένα στην Κολυμπήθρα θα δίνουν και θα βάζουν τα αυτοκίνητα στα καράβια; Α, ναι! Πιάνουν και κανέναν ημεδαπό για καμιά τζιβάνα και κανέναν αλλοδαπό για δυό μέτρα μάντρα χωρίς άδεια.


Γιατί προστατεύουν τον επενδυτή; Γιατί ο επενδυτής έχει λεφτά. 

Και τα ΜΑΤ είναι της κυβέρνησης που θέλει επενδυτές για να πουλάει «ανάπτυξη». Καλά, ντιπ χαζοί είστε;


Η θέληση του Τηνιακού λαού; Ποιος ακριβώς είναι αυτός ο λαός, να καταλάβω δηλαδή; Οι πέντε δέκα τρελαμένοι που παίρνουν τις βουνοκορφές και τραβάνε φωτογραφίες και καθαρίζουν μονοπάτια; 

Μήπως ο άλλος ο παλαβός και η παρέα του που, άκουσον άκουσον, γυρνάνε όλο το νησί με τα πόδια και βγάζει ο άλλος βιβλίο με τους περιστεριώνες; Φέρνει λεφτά αυτό στον τόπο; για να καταλάβω, δηλαδή...


Ή κάτι άλλοι που κάθονται και καταγράφουν την παράδοση; 

Ή κάτι λατρευτές της Τήνου και του "μοναδικού, φυσικού τοπίου της";


Φέρνουν λεφτά αυτά; Όχι. Λεφτά φέρνουν οι μπίζνες. Τραβάτε στην πλατεία του Πύργου να δείτε ανάπτυξη: τριάντα καφενεία γύρω ολόγυρα. Πάτε στην πλατεία στην Κώμη: δύο γκουρμεδιάρικα. Τώρα αν η ντομάτα είναι Αργεντινής και η τηγανιά από χοιρινό Ανδαλουσίας, τι να κάνουμε, δεν μπορούμε να τάχουμε όλα.


Πάει ο άλλος καφετζής και δηλώνει μπαρίστας, αφήνει κι’ ένα μούσι της μόδας και μοιάζει με αυτούς στις διαφημίσεις για τέσσερεις μήνες. Μετά στο ταμείο κι’ απ΄ τα έτοιμα. Παραγωγή; ποια παραγωγή; Πάει η άλλη να φυτεύει αγκινάρες και να αρμέγει αγελάδες όταν μπορεί να πάει καμαριέρα ή σερβιτόρα; Απ’ ό,τι φαίνεται δεν πάει. 


Και για να λέμε του στραβού το δίκιο και να πάει, είδατε σεις καμιά κίνηση των αρχόντων για να στηριχτεί η παραγωγή; Μια λιμνοδεξαμενή που δεν λειτούργησε ποτέ, ένα τυροκομείο να ψάχνει γάλα και να μην μπορεί να πιστοποιήσει τα τυριά του, κι’ ένα λιβάδι αναξιοποίητο.

Άρα; Οι ανεμογεννήτριες σας πειράξανε;

Και μιας και είπα "οι άρχοντες του τόπου". Ποιοί είναι αυτοί παραδοσιακά στην Ελλάδα; Ο δάσκαλος, ο παπάς κι ο χωροφύλακας. Για τον χωροφύλακα τα είπαμε, να μην τα ξαναλέω και στεγνώνει ο στόμας μου. 

Οι παπάδες; Γιατί, τι πρόβλημα έχουν με τις ανεμογεννήτριες, στο προαύλιο της Μεγαλόχαρης θα τις βάλουν; Μόνον τότε θα είχαν, ίσως, πρόβλημα. 

Ο δάσκαλος. Εδώ είμαστε. Μόνο που αντί για δάσκαλο να βάλουμε τους καλλιτέχνες που έχουν σπίτι στο νησί, μερικοί μάλιστα είναι και οικόσιτοι; Να τους βάλουμε. 

Οι καλλιτέχνες λοιπόν, αν δεν είναι συστημικοί, μαύρο φίδι που τους έφαγε. Να πουλάνε θέλουν, να φωτογραφίζονται σε τίποτε εγκαίνια παρέα με μαρεβοκούληδες και να δίνουν συνεντεύξεις στα μέσα του κουμπάρου. Έξω κι’ αυτοί. 

Έχουν καμιά σχέση οι ανεμογεννήτριες επειδή σαν λαός έχουμε μάθει να γλείφουμε εκεί που φτύναμε;

Τι; ο δήμαρχος; Πλάκα κάνετε ή είστε όντως τόσο ηλίθιοι; Ο δήμαρχος έχει κόμμα που τον στήριξε, του τύπωσε τα φυλλάδια, του έκανε τον προεκλογικό αγώνα, του πλήρωσε τις μαζώξεις και τις ομιλίες, και τον έβαλε να κάτσει στην έδρα για να κάνει αυτά που λέει το κόμμα. Εγώ αν ήμουν δήμαρχος θα έκανα ό,τι λέει το κόμμα γιατί κάποια στιγμή δεν θα μου έπεφτε άσχημα και μια βουλευτική έδρα... 

Καλά κάνει, την δουλειά του κάνει, μαζί του με τα χίλια! Πήρε ή δεν πήρε 40,47% με 2.421 ψήφους  σε σύνολο 6.130; Τους πήρε. Ποιος σας είπε να μην πάτε να ψηφίσετε και να δώσετε 37% αποχή; Δηλαδή, 3.569 Τηνιακοί ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ. 

Οι ανεμογεννήτριες φταίνε και σε αυτό; 


Ξέρετε με τι ποσοστό επί του συνόλου (9.699 εγγεγραμμένοι) κυβερνάει ο δήμαρχος; Με 25%! Γιατί 2.421 ψήφοι σε σύνολο 9.699 (για κάντε την πράξη, απλή μέθοδος των τριών) τόσο κάνει: 25%! Με 25% κυβερνάει ο δήμαρχος την Τήνο. Του φτάνει και του περισσεύει. Βλάκας θα ήταν να σταθεί εμπόδιο στον επενδυτή και φίλο της κυβέρνησης, ειλικρινά μιλάω.

Τι λέγαμε; Α! για τις ανεμογεννήτριες. Μάλιστα.

Ξέρετε τι με πικραίνει; 

Ο προφητικός τίτλος αυτού εδώ του μπλογκ όταν το ξεκίναγα δεκαεφτά χρόνια πριν. Tinos on the Run, που παναπεί, Η ΤΗΝΟΣ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟΝ

Θυμάμαι εκείνη την φίλη που με είχε βρει Πάσχα στους Αγίους Αναργύρους στο πανηγύρι και μου θυμωμένη μου έλεγε να αλλάξω τον τίτλο. Δυστυχώς για όλους, είχα δίκιο.

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΓΕΜΑΤΟ ΒΛΑΚΕΣ...

ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ...

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕ ΤΟ ΔΟΛΛΑΡΙΟ !