ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΙ ΟΧΤΡΟΙ...

...μόνον που δεν μπήκαν τώρα, εδώ και καιρό καραδοκούσαν και τώρα κάνανε το μεγάλο ντου. 



Ναι, ανεμογεννήτριες, ναι, στην Τήνο οι πρώτες τρεις-τέσσερεις για να ακολουθήσει η μεγάλη ερήμωση με την κατοστάδα τεράτων που θέλουν να φυτέψουν στο νησί.

Ναι, θα τις πληρώνουμε από την τσέπη μας, το κάνουμε ήδη αλλά περνάει στα ψιλά και εξυπηρετεί και την "οικολογική μας συνείδηση" αυτό το ποσό που χρόνο με τον χρόνο θα μεγαλώνει, γιατί τα τέρατα όταν δεν παράγουν ρεύμα πρέπει να ταΐζονται για να μην ψοφήσουνε.


Ναι, τα ματ, αυτοί με τα μπλε, οι ξένοι στον τόπο, θα σηκώσουν τα ρόπαλα για να δείρουν Τηνιακούς. 


Δεν τους κοστίζει και τίποτε εξάλλου, αυτή είναι η δουλειά τους, τι στα Εξάρχεια ή στη Μόρια, τί στην Τήνο.


Ναι, θα κάνουν ό,τι τους λένε οι αφέντες τους, που κάνουν ό,τι τους λέει η κυβέρνηση, που κάνει ό,τι της ζητάνε τα δικά της αφεντικά: οι "επενδυτές".


Ναι, χιλιάδες τόνοι τσιμέντου θα νεκρώσουν τον τόπο για να πακτωθούν στην θέση τους τα τέρατα.

Ναι, είναι όλοι εκεί για να σταματήσουν το έγκλημα, ΟΛΗ Η ΤΗΝΟΣ ΕΝΩΜΕΝΗ απέναντι στους ολετήρες. Μεγάλη τιμή για τους Τηνιακούς αυτή τους η στάση, μεγάλη η ψυχή τους, μεγάλη κι' η αγάπη τους για τον τόπο!



Ναι, θα καταστραφεί τοπίο μοναδικής ομορφιάς, θα υποβαθμιστεί η ενδοχώρα, ποιος ξέρει τί θα γίνει με τα νερά των βροχών που θα ρέουν ασταμάτητα πλέον αποψιλώνοντας και το υπόλοιπο του νησιού.

Ναι, θα βρωμίσουν τα μάτια μας από τα τέρατα, θα βρίζουμε πρωί βράδυ τον "επενδυτή", θα αναθεματίζουμε τις κυβερνήσεις και τις ντόπιες μαριονέτες.


Και τέλος, ναι, θα τους ξαναψηφίσουμε όταν έρθει η ώρα, θα κάνουμε σαν τρελοί να τους σφίξουμε το χέρι όταν θάρχονται στο χωριό μας, ελπίζοντας πως κάποτε μέσα σ' όλο αυτό το ταβατούρι θα τύχει και σε μας κάποιο ξεροκόμματο.


Λυπάμαι που δεν είμαι εκεί, δεν θα έκανα την διαφορά, και ξέρω πως δεν έχει καμιά αξία το να είμαι νοερά μαζί με τους συγχωριανούς μου αν δεν μπορώ να έχω ζήσει μαζί τους αυτές τις στιγμές. 




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΓΕΜΑΤΟ ΒΛΑΚΕΣ...

ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ...

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕ ΤΟ ΔΟΛΛΑΡΙΟ !