ΠΑΛΗΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΕΥΧΕΣ...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ...
 Σε όλους όσους νοιάζονται για το νησί και δεν μένουν στα λόγια, μα τρέχουν, μαζεύονται και μαζεύουν όσους μπορούν, κάνουν πράξη στην ουσία (μακρυά από φανφάρες και τηλεοπτικές μπουρδολογίες) την ζωή στην επαρχία, αντιδρούν στην αλλοτρίωση του τόπου, αντιστέκονται στην παράνοια των παραγόντων.

...ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ...
Με λιγότερο τσιμέντο και περισσότερες ξερολιθιές, με λιγότερες παραγγεριές ξεπουλημένες για πέτρα και περισσότερα καλλιεργημένα χωραφάκια, με περισσότερο γάλα και λάδι, αγκινάρα και τυράκι του τόπου μας, με καθαρές και ήσυχες παραλίες, με τα νερά που πίνουμε και τον αέρα που αναπνέουμε ελεύθερα όπως οι κανόνες της ζωής επιβάλλουν, με περισσότερες φιλίες της καρδιάς και λιγότερα κομματικά κολλητιλίκια.

...ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ...
Για να μην κάνουμε σε κανέναν το χατήρι να παραδοθούμε στις ορέξεις τους, να μην λιμνάσει η σκέψη μας και βαλτώσει το μυαλό μας, να μείνει παιδική η καρδιά μας για να μην γεράσει η ψυχή μας.


...αλλά και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ...
Στα κομματόσκυλα που δεν αφήνουν τίποτε να ανθίσει αν δεν περνάει μέσα από τα γρανάζια των βρωμερών μηχανισμών τους, στους διεφθαρμένους που προτιμάνε να σβήσει ο τόπος παρά να χάσουν μια δεκάρα "ανάπτυξης", στους απανταχού διαβρωμένους απ' το χρήμα, στους διαπλεκόμενους σφογγοκωλάριους, στους ξεπουλημένους εκλεγμένους του λαού που καταφέρνουν και μας κοροϊδεύουν ακόμη, στους δοσίλογους τού τόπου τους, στους προδότες των γονιών και των παππούδων τους, με μια επιπλέον ευχή: 

Ο Νέος Χρόνος να σταθεί απέναντί σας όπως εσείς σταθήκατε απέναντι στην Κοινότητα των Πολιτών. Με αδιαφορία, αναλγησία, εθελοτυφλία και αλαζονεία.

Τέλος, για τους φίλους μου, έχω τρία μικρά δωράκια:

Ένα διαμάντι του Κόντογλου με τίτλο "Χριστούγεννα στη σπηλιά" που θα βρείτε εδώ:
http://pisostapalia.blogspot.com/2011/12/blog-post_27.html

Το πρωτοχρονιάτικο "Κάνε στην άκρη, ρε μπάρμπα!" που θα βρείτε εδώ: http://www.podilates.gr/node/19858

και, το καλύτερο, ένα ποίημα πρωτοχρονιάτικο του μουσικού Κωνσταντίνου Πανώριου από την Καρδιανή, με του οποίου τις ευχές σας χαιρετώ για φέτος:



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΓΕΜΑΤΟ ΒΛΑΚΕΣ...

ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ...

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕ ΤΟ ΔΟΛΛΑΡΙΟ !