Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ

Με την Ευρώπη να διαλύεται από την μανία των γερμανών για εξουσία, με την ανικανότητα των πολιτικών να σταθούν μαζί απέναντι στο χάος που είναι ήδη εδώ, με το ξεπούλημα της χώρας στον οποιονδήποτε, με την ανασφάλεια στα υψηλότερα επίπεδα από την εποχή μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, κάθομαι και σκέφτομαι τι μέλλον περιμένει τα παιδιά που σήμερα είναι εκεί γύρω στα δώδεκα με δεκαπέντε, που αρχίζουν δηλαδή και διαμορφώνουν μια άποψη γύρω από τα πράγματα.

https://www.facebook.com/groups/tinos.htes/?fref=nf

Λέω πως αν δεν πάρουν αυτά την κατάσταση στα χέρια τους, αν δεν αισθανθούν αυτά πολίτες με υποχρέωση απέναντι στον τόπο του ο καθένας, πώς θα γίνει να συνεχίσουν να υπάρχουν; 
Κι΄ όταν λέω απέναντι στον τόπο του ο καθένας, εννοώ τον τόπο που τα μεγαλώνει. 
Μεγάλη σημασία έχει για την συνέχεια της ιδιαίτερης πατρίδας του καθενός, στην δική μας περίπτωση την Τήνο, τα παιδιά να κατανοήσουν την ιδιαιτερότητα και την σημαντικότητα του τόπου τους. 
https://www.facebook.com/groups/tinos.htes/?fref=nf
Αυτό τώρα μέσα στο μυαλό μου είναι άρρηκτα δεμένο με το ότι ο Γιώργος από τα Κελλιά ανέβηκε στο βάθρο των νικητών στο Tinos Running Experience, έναν από τους αγώνες δρόμου που διοργανώνεται στο νησί τα τελευταία χρόνια.


Έχει καμμιά ιδιαίτερη σημασία ότι στη μέση του Αιγαίου, σε ένα απ΄όλα τα νησιά, σε μια τοπική εκδήλωση, ανάμεσα στους νικητές είναι ένα παλλικάρι από το χωριό μου;
Έχει. Και για μένα και για όλους έχει. Γιατί σημαίνει πως ακόμη κάποιοι νοιάζονται. 
Και πρώτα απ΄ όλα νοιάζεται εκείνος που πήγε κι΄ έτρεξε, ο Γιώργος. 

Γιατί είναι σημαντικό να μπαίνεις στην προσπάθεια να στηρίξεις με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο τις υγιείς προσπάθειες ανάδειξης του τόπου σου.  
Ο Γιώργος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την φυσική του τάση για κίνηση, και μακάρι στο μέλλον αυτή η νίκη του να είναι αφορμή για να βρει τον δικό του δρόμο, πράγμα όχι εύκολο, με την "γοητευτική" πρωτεύουσα να περιμένει πώς και πώς να καταπιεί ακόμη ένα παιδί της επαρχίας.

Σε αυτό μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο απ΄όλους οι γονείς
Κακά τα ψέματα, η γνώση του σχολείου κείτεται μακριά από την γνώση που έχει ανάγκη το παιδί όχι για να μάθει, αλλά, για να καταλάβει, να νιώσει μέσα του τον τόπο του. 

Κι΄ αυτό γιατί οι γονείς στις μικρές κοινωνίες έχουν την βαρύτατη ευθύνη να πρέπει να δίνουν το παράδειγμα με την συμπεριφορά τους και με τη συμμετοχή τους στα κοινά του τόπου.

Η ευχή είναι όλο και περισσότερα παιδιά να έρχονται σε επαφή με τα δρώμενα στο νησί. 
Από αυτά θα βγουν οι αυριανοί δήμαρχοι και σύμβουλοι και τοπικοί άρχοντες, και μόνο αν έχουν το νησί στην καρδιά τους, δεν θα θελήσουν με τίποτα να κάνουν κάτι που θα το έβλαφτε.







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΓΕΜΑΤΟ ΒΛΑΚΕΣ...

ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ...

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕ ΤΟ ΔΟΛΛΑΡΙΟ !