Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015

ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ..;

Να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις μου, χρονιάρες μέρες;
Ρίξτε μια ματιά στην φωτογραφία (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ) και πείτε μου αν σας φαίνεται παράλογο το ότι:

Η ΠΟΛΩΝΙΑ, που έφαγε πίεση από δύο διαφορετικών ειδών φασισμούς, έχει το ψηλότερο ποσοστό ακροδεξιάς.

Η ΕΛΒΕΤΙΑ, που είναι το πλυντήριο της Ευρώπης όλης, που δεν έχει συμμετάσχει σε πόλεμο, δεν έχει υποφέρει όσα οι υπόλοιπες χώρες, έχει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό ακροδεξιάς.

Την ΓΑΛΛΙΑ μπορώ και να την καταλάβω, την ΑΓΓΛΙΑ επίσης μιας και τα ποσοστά της ακροδεξιάς δεν διαφέρουν από εκείνα των χιτλερικών πριν τον πόλεμο.

Τίς χώρες τής Σκανδιναβίας όμως, ποιός τις απειλεί και συσπειρώνονται έτσι γύρω από τέτοιες ιδεολογίες;


Τέλος, αφήνω τους "χειρότερους όλων" όπως μας αρέσει να αυτοχαρακτηριζόμαστε, τους Έλληνες.

Που δεν υπάρχει ένας γείτονάς μας που να μην αμφισβητεί κυριαρχικά μας δικαιώματα, που μέσα σ΄όλη την φτώχεια μας δεχόμαστε όπως μπορούμε τους πρόσφυγες, που με 22,5% του ΑΕΠ σε αμυντικές δαπάνες έχουμε τους ευρωπαίους να μας κουνάνε το δάχτυλο για την φύλαξη των συνόρων μας και πάλι, έχουμε το χαμηλότερο ποσοστό ακροδεξιάς!

Να καυχιόμαστε; Όχι βέβαια, αλλά, από τα ευρωσκατά παραμένουμε εκείνο που βρωμάει λιγότερο. 

Καλό θα είναι να σταματήσουμε να αναπαράγουμε όσα οι άλλοι λένε για εμάς και να δούμε τί πραγματικά μπορούμε και πετυχαίνουμε και μέσα σε ποιές συνθήκες.

Καλό θα είναι να σταματήσουμε να αναπαράγουμε ατάκες εφημερίδων, εκφωνητών, πολιτικών που μόνο στόχο έχουν να μας προβατοποιήσουν ακόμη περισσότερο.

Περισσότερη ψυχραιμία και σκέψη και μετά λόγος και δράση.
Αυτή είναι η ευχή μου για το 2016.1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

> Να καυχιόμαστε; Όχι βέβαια, αλλά, από τα ευρωσκατά παραμένουμε εκείνο που βρωμάει λιγότερο.

> Περισσότερη ψυχραιμία και σκέψη και μετά λόγος και δράση.
Αυτή είναι η ευχή μου για το 2016.


Καλή ευχή! :)
Αλλά, αντίθετα στις επιθυμίες των ξένων πρακτόρων που μας κυβερνούν επί δεκαετίες, δεν ανήκουμε στη σκατο-Ευρώπη, επομένως δεν είμαστε ευρωσκατό! Ελπίζω να μην γίνουμε μόνο...
Οι Ευρωπαίοι το μόνο που κάνουν είναι: γενοκτονίες, ανακαλύπτουν νέες καινοτομίες όπως τον φασισμό, ναζισμό, κομμουνισμό, σφαγές, πολέμους, ληστείες εθνών, κ.α.

Αλίμονο αν ανήκουμε σε αυτήν την κωλο-ράτσα που έχει αφανίσει τους ιθαγενείς 3 ηπείρων μέχρι τώρα, και τώρα πάει να αφανίσει και την Ασία. Μετά -μιας και τελειώσαν οι ξένοι ήπειροι- ίσως ψάξει να βρει νέες στο διάστημα. Το παλεύει πολύ καιρό τώρα...