Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015

ΑΥΤΗΝ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΛΑΨΕΙ;;;

Όσοι παρακολουθείτε το blog μου, θα θυμάστε πώς περίπου "ούρλιαζα" για το χάλι που επικρατεί στα ξενοδοχεία με την υπερεκμετάλλευση του προσωπικού και με τους (ουσιαστικά) μετανάστες εργαζόμενους που ξεζουμίζονται κυριολεκτικά από τις "επιχειρήσεις".


Δεν θα μπω στην διαδικασία να αναφέρω εδώ τις συγκεκριμένες αναρτήσεις. 

Θα πω όμως, πως τελικώς, είχαμε έναν ΘΑΝΑΤΟ εργαζόμενης!!!
ΑΣΦΑΛΩΣ ο ΘΑΝΑΤΟΣ θα συγκαλυφθεί για να συνεχίσει να αναπτύσσεται το βρωμερό τουριστικό μας προϊόν αυτής της κατηγορίας.

Σταματάω εδώ και μεταφέρω αυτούσια την ανάρτηση από το ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ.


Διαβάστε το για να αισθανθείτε περήφανοι για τρια πράγματα:
1. για τις προσταγές της ευρωπαϊκής κοινότητας
2. για αυτούς που υπεγραψαν τέτοιες συμβάσεις και τώρα βγάζουν αγωνιστικά μανιφέστα
3. για τα καμάρια μας, τους μεγαλοξενοδόχους.


Συνδικάτο Τουρισμού Αττικής: Ο θάνατος "μαθητευόμενης" σε ξενοδοχείο της Ζακύνθου οφείλεται σε εξάντληση από τα συνεχή 12ωρα χωρίς ρεπό

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Σε εξάντληση από τα συνεχή 12ωρα χωρίς ρεπό αποδίδουν το θάνατο «μαθητευόμενης» εργαζόμενης σε ξενοδοχείο της Ζακύνθου συνδικαλιστές του τουριστικού κλάδου.

Η ιατροδικαστική γνωμάτευση για τα παθολογικά αίτια του θανάτου θα καθυστερήσουν καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει έλλειψη αντιδραστηρίων στα εργαστήρια.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο koutipandoras.gr ο πρόεδρος του συνδικάτου επισιτισμού τουρισμού Ζακύνθου, Θοδωρής Σαρακίνης,
υπήρξε και λιποθυμικό περιστατικό άλλου εργαζόμενου.

Όπως μας δήλωσαν συνδικαλιστικές πηγές το κλάδου η κοπέλα ήταν "μαθητευόμενη" από την Ουκρανία και εργαζοταν στο ξενοδοχείο από την αρχή της σεζόν. 

Υπάρχουν δε αναφορές συναδέλφων της που λένε ότι ενώ έπασχε από άσθμα και η κύρια δουλειά της ήταν στην ρεσεψιόν, λάμβανε εντολές να καθαρίσει και δωμάτια.

Στο πλαίσιο της συμπαράστασης το συνδικάτο επισιτισμού τουρισμού Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει μεταξύ άλλων τα εξής:
«Ο θάνατος της εκπαιδευόμενης και η λιποθυμία άλλου εργαζόμενου σε ξενοδοχείο της ίδιας αλυσίδας δεν έχουν την αιτία τους σε παθολογικά αίτια. Η αιτία τους βρίσκεται στις συνθήκες γαλέρας που επιβάλλονται στους χώρους εργασίας για να αυγαταίνουν τα κέρδη της εργοδοσίας.

Οι καραβιές των νοικιασμένων μαθητών-εργαζόμενων από χώρες του εξωτερικού που γεμίζουν τα ξενοδοχεία κάθε χρόνο καθ’ υπόδειξη των οδηγιών και αποφάσεων της ΕΕ, είναι εργαζόμενοι το ίδιο και περισσότερο εκμεταλλευόμενοι με τους έλληνες εργαζόμενους. Η εκμετάλλευση και η εντατικοποίηση είναι ίδια για όλους. Τα 12ωρα δουλειάς, η πολυαπασχόληση, οι ατελείωτες μέρες δουλειάς χωρίς ρεπό είναι ο κανόνας κι όχι η εξαίρεση».

Στην ανακοίνωση τονίζονται επίσης οι ευθύνες της ομοσπονδίας «που από πέρσι υπέγραψε κλαδική ΣΣΕ με 10ωρα δουλειάς προσφέροντας τζάμπα εργασία στους μεγαλοξενοδόχους».

Επισημαίνεται τέλος πως:

 «Τώρα που για άλλη μια χρονιά, παρά τα όσα λέγονται, ο τουρισμός αποδεικνύεται η «ατμομηχανή» της οικονομίας τους, είναι ώρα οι εργαζόμενοι να μην σκύψουμε το κεφάλι, να μην δεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά των ελαστικών σχέσεων εργασίας και των voucher, την απλήρωτη δουλειά.
Τώρα είναι ώρα να παλέψουμε για μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς, να διεκδικήσουμε Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: