Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014

ΜΙΑ ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ

Γράφω χωρίς να έχω δει τί και ποιός προηγείται στο νησί. 

Απλώς, είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνω μιαν ευχή:
Εύχομαι αυτοί που θα βγουν, να είναι Τηνιακοί στην ψυχή και όχι μόνο στο δελτίο ταυτότητας.


Να ξέρουν πού πέφτει το Ισμαήλ και νά 'χουν πάει με τα πόδια ως τον φάρο της Λιβάδας και στην Καμμένη Σπηλιά.

Κοντολογίς, να 'ναι βγαλμένοι από τα σπλάχνα του νησιού και να το αγαπάνε περισσότερο απ΄τον εαυτό τους.

Τότε, θα μπορέσουν να μας συσπειρώσουν όλους  γύρω τους και να στήσουμε το νησί στα πόδια του.

Τότε, δεν θα χρειαστεί να ανησυχήσουμε για ανεμογεννήτριες, αιολικά, απόβλητα, λύματα, διαχείριση υδάτινων πόρων, χειρισμό της τουριστικής μας κίνησης, αγροτική παραγωγή.

Ειδικά τώρα, που ο ρόλος του στρατευμένου αθλήματος έγινε  προφανώς καθοδηγητικός για τις μάζες που τυφλά ακολουθούν τους "ηγέτες" τους...

...εύχομαι στις επόμενες εκλογές να μπορέσουμε όλοι να πούμε, "Καλά επιλέξαμε! Γλυτώσαμε το νησί από των εργολάβων τα δόντια την κατάλληλη στιγμή!"

Εύχομαι τα μόνα γαϊδούρια που θα συναντάμε στις βόλτες μας στο νησί να είναι εκείνα τα πραγματικά χρήσιμα πλάσματα.

Εύχομαι...1 σχόλιο:

Μέτοικος είπε...

Οι ευχές για να πραγματοποιηθούν, χρειάζονται προσπάθειες σκληρές απο κοντά,σκέτες και από μακριά δεν έχουν νόημα. Το νησί δεν είναι μουσείο, που "συντηρείται ανέπαφον" από αρχαιολόγους-συντηρητές για να διατίθεται "φτηνό και καθαρό" στους εκάστοτε επισκέπτες-καταναλωτές ελεύθερου χρόνου. Το νησί έχει κατοίκους, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν προβληματίστηκαν καθόλου για το ευχολόγιο, που παρατίθεται....Ψήφισαν ακόμα μια φορά "τους εργολάβους" αν και αυτή τη φορά δεν εχουν και πολλά να τους υποσχεθούν. Ίσως είναι το κίνητρο η κληρονομικότητα και η συντήρηση, που ιστορικά κράτησε αυτές τις κοινωνίες αιώνες μακριά από τους διάφορους εισβολείς για να τις παραδόσει παρθένες στις ορέξεις των σύγχρονων εισβολέων και των εκπροσώπων τους στο νησί.