ΝΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΑΣ, ΣΚΛΑΒΑΚΙΑ..!

Γίνομαι κουραστικός, το ξέρω, επισημαίνω όλο τα δυσάρεστα και θα γκρινιάξω και πάλι, αλλά, αν έχετε χρόνο ρίξτε μια ματιά στην σημερινή ανάρτηση.

Εκεί γύρω στον Ιούλιο, έχοντας πάρει τα πρώτα μηνύματα (άνθρωπος της αγοράς εδώ και 24 συναπτά έτη, γαρ...), έγραφα για την "Αυτού Εξοχότητα τον Τουρισμό", μερικά σχόλια.

Σας έλεγα λοιπόν για τις θριαμβολογίες που περιμένουμε να ακούσουμε για το "πώς πήγε ο τουρισμός το 2013." 
Χωρίς να είμαι μάντης, απλώς ένας καλός οιωνοσκόπος  σας προετοίμαζα για τον θετικό απολογισμό του τουρισμού και σας περιέγραφα πώς ακριβώς πετυχαίνει ο κλάδος τα νούμερα αυτά .
Αν θέλετε ξαναδιαβάστε την ανάρτηση
Αν πάλι βαριέστε, το αβίαστο συμπέρασμα είναι "ξεζουμίζοντας το εργατικό δυναμικό με τη σύμφωνη γνώμη του κράτους".

Διαβάστε, λοιπόν, πρώτα τους κομπασμούς για την "βαρειά βιομηχανία μας".
Οι υπογραμμίσεις και τα σχόλια στις παρενθέσεις δικά μου.


"Ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν την Ελλάδα το 2013 ανήλθε στα 17,920 εκατομμύρια.
Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας (!!!), η τουριστική κίνηση παρουσίασε αύξηση κατά 15,5% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, εξέλιξη που συνέβαλε στην άνοδο των εισπράξεων κατά 14,9%.
Το 2013 η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμορφώθηκε στις 10,527 εκατομμύρια επισκέπτες παρουσιάζοντας αύξηση κατά 7,4%. 

Ταυτόχρονα, οι αφίξεις από τις λοιπές χώρες διαμορφώθηκαν στις 7,392 εκατομμύρια επισκέπτες παρουσιάζοντας αύξηση κατά 29,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012.
Σημειώνεται, τέλος, ότι οι καθαρές εισπράξεις από την παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών συνέβαλαν με ποσοστό 60,4% στο σύνολο των καθαρών εισπράξεων από υπηρεσίες και αντιστάθμισαν το 58,9% του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου"

Παρατηρείστε πρώτα-πρώτα ότι, την τουριστική κίνηση την μετράει η Τράπεζα της Ελλάδος! 

Ποιό Υπουργείο Τουρισμού και κουραφέξαλα! 
Μιλάει το ΧΡΗΜΑ και απευθύνεται στο ΧΡΗΜΑ! 
Σα να του λέει,  
"Μπράβο για τον χειρισμό σου, ξανακάντο!"
Δεν περιγράφει ποιότητα και είδος τουρισμού. 
Όχι! Λέει νούμερα
Που στην γλώσσα των χρηματοφάγων μεταφράζεται "Προχώρα και άλωσέ τα όλα, σε καλύπτω!"

Πάμε παρακάτω και θυμηθείτε για λίγο την μεγάλη μου ένσταση σε ό,τι αφορά τον επαγγελματικό προσανατολισμό που δίνουμε στην νεολαία μας κυρίως στις τουριστικές περιοχές και διαβάστε τώρα και το παρακάτω άρθρο που δανείζομαι από το tinosvoice (και πάλι οι υπογραμμίσεις δικές μου):


"Τις μεγάλες ανισότητες στις ευκαιρίες απασχόλησης μεταξύ των χωρών της Νότιας και της Βόρειας Ευρώπης, καταγράφει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Ο αρμόδιος Επίτροπος προσδοκά άμβλυνση των ανισορροπιών που θα έρθει μέσω της κινητικότητας των εργαζομένων στην Ε.Ε" (θα μας κουβαληθούν και άλλοι εργαζόμενοι από ανατολικές χώρες με μισθούς 250-300 ΕΥΡΩ πληρωτέους στην χώρα καταγωγής τους!!!)

"Σύμφωνα με το παρατηρητήριο για τις κενές θέσεις εργασίας της ΕΕ, στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, οι περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης συγκεντρώνονται σε λίγους τομείς, όπως:
1) στην υγεία (ή μας δουλεύει ή εννοεί τις αλλοδαπές που προσέχουν ηλικιωμένους),
2) στις πωλήσεις (όντως, πουλάμε καφέδες και σάντουιτς ο ένας στον άλλον, αλλά, αυτός μιλάει για προσωπικό πολυμεγαλοκαταστημάτων)  
3) και στη διοίκηση (η αλήθεια είναι πως αν μου λέγανε να πάει για διευθύντρια η γυναίκα μου που είναι άνεργη ένα χρόνο, μπορεί και να την άφηνα...)."

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΩΡΑ ΕΔΩ!!!
"Ειδικότερα για την Ελλάδα, το παρατηρητήριο εκτιμά ότι τα δέκα πλέον αναπτυσσόμενα επαγγέλματα είναι :
οι σερβιτόροι και οι μπάρμαν
οι νοσηλευτές και οι μαίες, 
οι ανειδίκευτοι εργάτες
οι επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα, 
οι προγραμματιστές λογισμικού, 
οι οδηγοί βαρέων φορτηγών και λεωφορείων, 
τα νομικά επαγγέλματα, 
οι μεταφορείς, 
οι υπάλληλοι γραφείου και 
οι χειριστές μηχανημάτων τροφίμων. " 
(Αγρότες δεν χρειαζόσαστε, θα τα εισάγετε όλα απ΄έξω, από εμάς!)

Έχετε να πείτε κάτι; 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ να καταλάβετε για πού προορίζεται το παιδί σας!!!

"Όπως επισημαίνεται στην έκθεση της Επιτροπής που καταγράφει τις συνθήκες στην αγορά εργασίας σε Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία, οι νέοι καλύπτουν, ως επί το πλείστον, θέσεις εργασίας χαμηλών προσόντων και μάλιστα σε τομείς υπηρεσιών που χαρακτηρίζονται από την εποχική ζήτηση. (καλοκαίρι μόνον και μετά ταμείο ανεργίας για το "νεκρό" εφτάμηνο!!!)"

Επιπλέον, η Επιτροπή υπογραμμίζει την «υπέρμετρη κατάρτιση» του εργατικού δυναμικού στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου (δηλαδή μορφωνόμαστε πολύ ενώ δεν υπάρχει λόγος!!!), καθώς όλο και πιο συχνά παρατηρείται η πρόσληψη εργαζομένων σε θέσεις κατώτερες των προσόντων τους (σα να λέμε, γιατρός τυλιχτής πιτόγυρων και μαθηματικός λαντζέρης...)


Δηλαδή, μας λένε ξεδιάντροπα:  
"Τί σπουδάζετε και διαβάζετε και χαλάτε λεφτά στα φροντιστήρια; Υπάλληλοι στα JUMBO και στα MALL θα πάτε!!!"

Ένα άλλο χαρακτηριστικό στις χώρες της Νότιας Ευρώπης είναι η αύξηση των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.  
Σε απασχολώ για όσο έχω δουλειά ή σε πληρώνω τετράωρο και σ' έχω εξάωρο-εφτάωρο..!
Συγκεκριμένα, το τελευταίο τρίμηνο του 2012 οι εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου αντιπροσώπευαν το 23% του συνόλου των εργαζομένων στην Ελλάδα και στην Ισπανία και το 20,4% στην Πορτογαλία (!!!!!!!!!!!!)

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΩΡΑ ΘΡΑΣΟΣ:
 Το γεγονός αυτό, σχολιάζουν οι συντάκτες της έκθεσης, δεν βοηθά το εργατικό δυναμικό στις χώρες αυτές να βελτιώσει τα επίπεδα δεξιοτήτων του (ποιές δεξιότητες αφού μας είπανε προηγουμένως πως είμαστε υπέρμετρα καταρτισμένοι;;;), με συνέπεια να καταγράφονται χαμηλά ποσοστά παραγωγικότητας (μάλλον εννοεί ότι δεν προλαβαίνουν να βάζουν αρκετά γρήγορα τα πράγματα στα ράφια ή να αλλάζουν τα σεντόνια στα δωμάτια των ξενοδοχείων...)
Σημειώνεται ότι στη Νότια Ευρώπη το ποσοστό των εργαζομένων με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο ανέρχεται σε 33%, έναντι 16% στην ΕΕ !!!!!!!

Στην έκθεση σημειώνεται ότι το δεύτερο τρίμηνο του 2013 η ανεργία των νέων στην Ελλάδα ανήλθε στο 59,6% (!!!!!!!!!!!!!), στην Ισπανία στο 55,7%, στην Πορτογαλία στο 39,4% και στην Ιταλία στο 38,9%, έναντι 24% στην ΕΕ.

ΠΟΣΗ ΝΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ;;;"

Που να πάρει ο διάολος τα νούμερά σας και τα επιτοισεκατό και την ανικανότητά σας στο να διαχειριστείτε αυτό που σας εμπιστευτήκαμε και να πάρει ο διάολος την δυστυχία που μας κουβαλήσατε και που μας επιφυλάσσετε!!! 

Μετά θα τρέξετε να μας βαράτε καμπανάκια, να μας αποδίδετε ευθύνες και να μας κουνάτε το δάχτυλο για τα ποσοστά της ακροδεξιάς στο ευρωκοινοβούλιο!!! 
Μα πώς περιμένετε από τους λαούς να σεβαστούν αυτό το οποίο εσείς πρώτοι απαξιώσατε, το κάνατε όργανο στα χέρια της Γερμανίας και της κάθε γερμανίας και το ξεφτιλίσατε!!! 

Για σκλάβους και μάλιστα φτηνούς προορίζετε εμάς και τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας! 
Αυτό δείχνουν τα στοιχεία και οι εκθέσεις της "Ευρωπαϊκής Ένωσης"...
Τα υπόλοιπα είναι μπαρούφες, χρήσιμες στους τηλεοπτικούς κεφτέδες για να γεμίζουν παράθυρα με αργόσχολους βουλευτές και άλλα παράσιτα των "μήντια"...

Περιμένετε και την επόμενη ανάρτηση και θα δείτε ακόμη πιό ξεκάθαρα το πού πάμε και με τί ρυθμούς και τί ακριβώς σημαίνει τουρισμός στο ελλαδιστάν.


ΑΝΑΝΕΩΣΗ 1/4/2014: κατά φωνή λοιπόν, έτσι για να μην βγω ψεύτης:

Η ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ, η πρώτη εταιρεία Εύρεσης και Διαχείρισης Ανθρωπίνου Δυναμικού στην Ελλάδα, ζητά για λογαριασμό μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στην Μύκονο:

Καμαριέρες

Περιοχή: ΧΧΧΧΧΧΧΧ
(Κωδικός Θέσης: ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ)

Προφίλ υποψηφίων: 
  • Απαραίτητη προϋπηρεσία ως καμαριέρα τουλάχιστον 1 έτος σε ξενοδοχείο 4* ή 5*
  • Ηλικία από 20-40 ετών
  • Βασική γνώση αγγλικών
  • Βιβλιάριο Ξενοδοχοϋπαλλήλων
  • Επαγγελματική εμφάνιση και συμπεριφορά
  • Ομαδικό πνεύμα συνεργασίας και διάθεση για εργασία
Παρέχονται: 
  • Διαμονή και διατροφή
  • Άμεση πρόσληψη από Μάιο-Οκτώβριο
  • Άριστο εργασιακό περιβάλλον και ευνοϊκές συνθήκες εργασίας


Διαβάστε περισσότερα: http://tinosvoice.blogspot.com/2014/04/blog-post_6686.html#ixzz2xeWvVwNP
tinosvoice 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΓΕΜΑΤΟ ΒΛΑΚΕΣ...

ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ...

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕ ΤΟ ΔΟΛΛΑΡΙΟ !