Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012

Ο ΧΟΡΟΣ ΣΤΑ ΚΕΛΛΙΑ, 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

Οι φωτογραφίες μιλάνε μόνες τους.
Ο κόσμος ήρθε στον καλοκαιρινό χορό, χόρεψε και γλέντησε μέχρι το πρωί, στον όμορφο χώρο του υπαίθριου θεάτρου των Κελλιών.
Η αρχική αμηχανία και οι φόβοι των διοργανωτών ξεπεράστηκαν μόλις τα τραπέζια άρχισαν να γεμίζουν γρήγορα.

Επειδή όμως, τίποτα δεν γίνεται χωρίς κόπο, συνήθως των λίγων προς τους πολλούς, ορίστε και οι φωτογραφίες από την πολύωρη προετοιμασία της προηγούμενης ημέρας, αλλά και λίγες ώρες πριν την έναρξη.
 Η ανταμοιβή των μελών του συλλόγου που φορτώθηκαν με όλου του κόσμου το άγχος, ήταν εικόνες σαν αυτήν...
...σαν αυτήν...
 
 ...αλλά και σαν αυτήν, 
...με ξένους επισκέπτες που ήρθαν στα Κελλιά για να ζήσουν τον καλοκαιρινό χορό από κοντά.

Να μην παραλείψουμε και τα δύο σημεία υποδοχής, όπου δεν έλειπαν οι αφράτες μαρέγκες, το καλό ρακί και τα πλατειά χαμόγελα!
Έτσι, ο Σύλλογος των Κελλιών επανήλθε δυναμικά στο προσκήνιο, φέρνοντας όλο το χωριό κοντά, πράγμα εξαιρετικά σημαντικό, αποδεικνύοντας ότι, το κέφι χρόνια δεν κυττά. 

Εδώ, ο καλύτερος, ίσως, συρτός της βραδιάς μακρυά από τα φώτα της πίστας.


Τέλος, να πούμε ότι, ένα σημείο που σηκώνει μεγάλη βελτίωση, είναι η ζωντανή μουσική.
Ελπίζουμε, του χρόνου να έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε αυθεντικά, παραδοσιακά νησιώτικα τραγούδια και όχι συρτοτσιφτετέλια και ισοπεδωμένους συρτούς, μπάλους και σούστες, με ανούσιες ακροβασίες στο βιολί και αδιάκοπες φλυαρίες στο μπουζούκι.

Η παράδοση στέκεται πολύ πιό πάνω από το εγώ οποιουδήποτε από εμάς και είναι κάτι πολύ σοβαρό για να το διαχειριζόμαστε με νοοτροπία ξενυχτάδικου τρίτης κατηγορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: