Ρε ασταδιάλα.....

Ρε, για κύττα, ρε...

Πώς εμεγάλωσε η πόλη, πώς έμοιασε στας Αθήνας, πώς επλάτυνε και εψήλωσε, πώς εβάρυνε απ΄το τσιμέντο και το σίδερο, πόσο κατάφερε να ασχημύνει κι΄άλλο...!!!

Ούτε τα νυχτερινά φώτα μπορούν να κρύψουν το μέλλον που έχει διαλέξει εδώ και καιρό το νησί....

Όσα χτίστηκαν είναι χειρότερα από τα προηγούμενα και όσοι χτίζουν, ζηλεύουν τόσο πολύ τα Cayenne των άλλων, που πρέπει να αποκτήσουν κι΄αυτοί πάση θυσία δικό τους και μάλιστα, το συντομώτερο...

Όσο για τους ντόπιους, έχουν χάσει τον μπούσουλα, δεν ξέρουν τί τους γίνεται και δεν ενδιαφέρονται κιόλας, φτάνει που το νησί ζει απ΄την οικοδομή και μόνον απ΄αυτήν...

Η άσχημη χώρα της Τήνου, λοιπόν, σαν καρκίνος απλώνεται με πολλαπλές μεταστάσεις και στο υπόλοιπο νησί, σε όλα τα όργανά του, σε όλες τις συνειδήσεις...

Καλό χειμώνα.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ευστοχο.ετσι ακριβώς σαν καρκινος...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έχεις δίκιο. έτσι είναι δυστυχώς η κατάσταση η χώρα απλώνετε σαν καρκίνος, πολεοδομικά αλλά και ιδεολογικά .
(άσχετο, η Φώτο που είχες με την ομίχλη ήταν πολύ ωραία. να την ξαναβάλεις είναι η ομορφότερη εικόνα που έχω δει ποτέ από το νησί )
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αχ, αχ και πάλι αχ.
Πές τα βρε Οφιέ μου.
Πές τα, όσες φορές μπορείς και πάλι ξανά.
Δυστυχώς κανείς απ' αυτούς δεν ακούει, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να φωνάζουμε οι υπόλοιποι.
Πες τα ξανά και ξανά.
Χαιρετώ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν υπάρχει γυρισμός . Το μέλλον της πόλης είναι σαφές . Ο ορισμός του kits . Αψυχων και έμψυχων .
Αστικό τοπίο με μεγαλοαστικές ιδέες και προλεταριατική καταγωγή . Ααα ναι και cayene και σκάφος 7μετρο και ταξίδια στα Balli , άντε και υποψήφιοι για να είμαστε εντός του κύκλου βέβαια .. γενικώς ένα "θεέ μη δώσεις του φτωχού.."
Αν σταθείς εκεί πάνω στο ύψωμα στο Πασακρωτήρι κοιτάζοντας αυτή την πόλη δεν μπορείς παρά μόνο να δακρύσεις μ αυτή την αηδία . Δεν άρχισε τώρα , ούτε χθές , είναι παλιά η αρρώστια , έναν αιώνα και βάλε . Γάφοι , Αλαβάνοι , Λαγουροί , Παξιμάδηδες και λοιποί συγγενείς φρόντισαν αρκούντως για το μέλλον αυτού του τόπου απομειζόντας τον πλούτο και καταλαμβάνοντας θέσεις εξουσίας. Τώρα η καταστροφή ολοκληρώνεται με του απαίδευτους τουβλοπετρομπετατζίδες που διεκδικούν το ίδιο χρίσμα απο φιλοδοξία/ματαιοδοξία , από σχέδιο κέρδους , απο κόμπλεξ - ναι γιατί όχι ..
Οποία παρακμή !! Τουλάχιστον εκείνοι οι παλιοί είχαν βγάλει και ένα ανώτερο σχολείο .
Πιστεύω κάποτε θ αλλάξει. Δεν θα ζώ να το δω αλλα ολα γυρίσουν εκεί που τους πρεπει . Κοιτάξτε τα Αλαβανέϊκα κτίσματα , γκρεμίζονται ολα στα εξ ων συνετέθησαν , μόνα τους . Οπως αποκτήθηκαν ετσι και χάνονται .
Φωνάξεις δε φωνάξεις η τροχιά είναι αργή , στον χρόνο που πρεπει..

Τί να καμ'ς θειά.. ,μας αρέσ' κι ημας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΓΕΜΑΤΟ ΒΛΑΚΕΣ...

ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ...

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕ ΤΟ ΔΟΛΛΑΡΙΟ !